Det är superlätt att göra och såsen kan man variera beroende på vad man har hemma eller vad man tycker om för örter/kryddor.
Som jag skrivit innan har jag inga direkt mått, men ska försöka skriva ner på ett ungefär så ni kan testa denna goda middag.
Du behöver
- 400-500 gram köttfärs (nöt eller blandfärs brukar vi använda)
- 1 rödlök
- 1 ägg
- 5 msk grädde
- kryddor - jag använder salt, svartpeppar och kött&grillkrydda
- 4 dl Grädde
- 3-4 msk tomatpuré
- salt & peppar
- kinesisk soya (jag tar så att såsen får en mörkare brun färg)
- 1 tesked dijonsenap
- valfria örter - jag har använt oregano, basilika och nu senast dragon (efter smak)
- Finhacka löken och blanda ner i färsen, tillsätt grädde, ägget och kryddorna.
- Rulla färsen till köttbullar och stek sedan i panna, det ska vara rikligt med smör i pannan
- När köttbullarna är genomstekta ta bort dom från järnet, men häll inte ut stekspadet!
- Häll i grädde, senap, soya, tomatpuré och örter - låt koka ihop lite med spadet, krydda med salt & peppar om det behövs, lägg i köttbullarna i såsen
- Låt stå och småputtra i 5-10 minuter på låg värme, servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar