Du behöver:
- Kycklingfilé (jag tog 3 stora bitar och dela på hälften)
- 2 pkt bacon
- 3-4 dl grädde
- 1 dl creme fraiche (kan uteslutas, jag hade lite i kylen)
- 2 msk tomatpuré
- Örter - persilja och provencalsk blandning (från frysdisken)
- Kryddor - salt,peppar, vitlökspulver, kött&grillkrydda
- Sätt ugnen på 225 grader
- Krydda och bryn kycklingfilén så att den får färg, lägg sedan över i en ugnssäker form
- Stek bacon i samma stekjärn som kycklingen varit i (behövs ej diskas ur)
- När bacon fått färg, häll på grädde, creme fraiche, tomatpuré och örter - smaka av- krydda mer om det behövs
- Låt stå och puttra ihop, häll sedan såsen över kycklingfilén och in i ugn, 25 minuter.
Blomkålsris är lätt att göra. Riv blomkålen på rivjärnets grova sida, häll sedan ner i kokande vatten i ca 20-30 sekunder. Häll av i ett durkslag och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar