Du behöver:
- ca 500 gram fläskfilé
- 2 rödlök
- 1/2 röd paprika
- Gröna bönor
- 2 mskTomatpuré
- En skvätt rött vin
- 3,5 dl grädde
- 1,5 tsk dijonsenap
- ca 1 dl vatten
- salt, svartpeppar, vitlökspulver, dragon
Gör såhär:
- Skär fläskfilén i små bitar , hacka löken
- Stek köttet och löken i rikligt med smör i en gryta
- Krydda med salt, peppar, dragon och vitlökspulver
- När köttet börjar bli genomstekt, häll på rött vin och ca 1 dl vatten - låt koka 4-5 min
- Häll på grädde, tomatpuré och senap - låt koka upp - smaka av
Ett tips : Låt grytan stå ett tag innan ni äter den, då kommer alla smaker att gå ihop och den kommer smaka mera. Servera gärna med blomkålsris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar