söndag 18 december 2011

Kyckling i form

Kvällens middag blev kycklingfilé, vi hitta ett recept i våran LCHF kokbok. Som vanligt kan jag inte gå helt utefter ett recept utan jag lägger till/ tar bort. Denna rätt blev så otroligt god! Man kunde nästan inte sluta äta.



Du behöver:
  •  Kycklingfilé (jag tog 3 stora bitar och dela på hälften)
  • 2 pkt bacon
  • 3-4 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche (kan uteslutas, jag hade lite i kylen)
  • 2 msk tomatpuré
  • Örter - persilja och provencalsk blandning (från frysdisken)
  • Kryddor - salt,peppar, vitlökspulver, kött&grillkrydda


  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Krydda och bryn kycklingfilén så att den får färg, lägg sedan över i en ugnssäker form
  • Stek bacon i samma stekjärn som kycklingen varit i (behövs ej diskas ur)
  • När bacon fått färg, häll på grädde, creme fraiche, tomatpuré och örter - smaka av- krydda mer om det behövs
  • Låt stå och puttra ihop, häll sedan såsen över kycklingfilén och in i ugn, 25 minuter.
Till denna rätt gjorde vi blomkålsris. Det var första gången vi prova på det och det var supergott och ett bra alternativ till ris om man saknar det.

Blomkålsris är lätt att göra. Riv blomkålen på rivjärnets grova sida, häll sedan ner i kokande vatten i ca 20-30 sekunder. Häll av i ett durkslag och servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar