torsdag 16 februari 2012

Fläskfilégryta

Fläskfilégryta - 4 personer

Du behöver:
  • ca 500 gram fläskfilé
  • 2 rödlök
  • 1/2 röd paprika
  • Gröna bönor
  • 2 mskTomatpuré
  • En skvätt rött vin
  • 3,5 dl grädde
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • ca 1 dl vatten
  • salt, svartpeppar, vitlökspulver, dragon

Gör såhär:
  • Skär fläskfilén i små bitar , hacka löken
  • Stek köttet och löken i rikligt med smör i en gryta
  • Krydda med salt, peppar, dragon och vitlökspulver
  • När köttet börjar bli genomstekt, häll på rött vin och ca 1 dl vatten - låt koka 4-5 min
  • Häll på grädde, tomatpuré och senap - låt koka upp - smaka av

Ett tips : Låt grytan stå ett tag innan ni äter den, då kommer alla smaker att gå ihop och den kommer smaka mera. Servera gärna med blomkålsris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar