måndag 14 november 2011

Köttfärsgratäng med broccoli och blomkålsmos

Till middag idag gör vi köttfärsgratäng med broccoli och blomkålsmos. Vi har aldrig gjort detta innan, men fick inspiration från denhär sidan. Jag följer aldrig ett recept rakt av utan jag lägger till och tar bort det jag tycker passar, därför är där inte exakta mått utsatta.


Du behöver

  • 400-500 gram köttfärs (valfri sort, vi brukar använda blandfärs eller nötfärs)
  • 2 pkt Bacon
  • ca 100 gram philadelphia
  • ca 500 gram broccoli/blomkåls mix (vi kör frusen)
  • ost (helst inte riven ost, då den innehåller potatismjöl!)
  • 1 rödlök
  • några tomater (om man tillåter det i sin kost)
  • sambal olek
  • kryddor - salt, peppar, curry, vitlökspulver

  • Koka upp vatten och därefter lägg i broccoli/blomkålsmixen - låt koka ca 3-4 minuter.
  • Häll av vattnet och lägg därefter grönsakerna i mixern tillsammans med philadelphia,  salt, peppar och lite sambal olek (tänk på att det är starkt, ta inte för mycket!)


  • Skär bacon i tunna skivor - stek i stekpanna tillsammans med köttfärsen, krydda med curry, vitlökspulver, salt och peppar. När köttfärs och bacon börjar får färg lägg i lök och tomater, sänk värmen något och låt det stå tills köttet är genomstekt.
  • Smörj en form med smör, lägg därefter i köttfärsblandningen, spritsa eller "klicka" ut mosen längs kanterna på formen, på med ost över hela.
  • Grädda 175 grader ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg


Innan osten kom på och den åkte in i ugn


Gratinerad

1 kommentar:

  1. ooohhhhhh detta ser ju skit gott ut :D ska bane mig också testa detta känner jag :D skit duktigt av er!!!

    SvaraRadera